Θεσσαλονίκη: Σχολεία συγκέντρωσαν 80000 ευρώ για νοσηλεία Αλβανού μαθητή στο Παρίσι

Θεσσαλονίκη: Σχολεία συγκέντρωσαν 80000 ευρώ για νοσηλεία Αλβανού μαθητή στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια υγείας του Aλβανού μαθητή ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια και για τον οποίο είχε στηθεί ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να νοσηλευτεί στο εξωτερικό.

Ο μικρός μαθητής, ύστερα από ενάμιση χρόνο θεραπείας, σε ειδικό κέντρο στο Παρίσι, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη υγιής και ευγνώμων για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το 2008, διαγνώστηκε στο μαθητή από την Κορυτσά της Αλβανίας, ο οποίος τότε φοιτούσε στην Ε’ τάξη του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, οστεοσάρκωμα υψηλής κακοήθειας στο πόδι, που ήταν βέβαιο ότι θα τον οδηγούσε σε θάνατο.

Οι γονείς του μαθητή ενημέρωσαν το σχολείο για την επείγουσα κατάσταση και με πρωτοβουλία του διευθυντή Αλέξανδρου Φιλιππίδη στήθηκε ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων, αλλά και των πολιτών της χώρας, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 80.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό τράπεζας για τις χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες του μαθητή. Τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν περίπου 120.000 ευρώ, σε ενάμιση χρόνο, διάστημα το οποίο παρέμεινε στην Γαλλία ο μαθητής για τη νοσηλεία του.

Τώρα, ο μαθητής φοιτά στην Α’ τάξη του Γυμνασίου της Ευκαρπίας σύμφωνα με το Thestival αν και έχασε το ένα του πόδι, είναι αισιόδοξος, γεμάτος ζωή και δύναμη, και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματά του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM
Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM