Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά και ποια ανοίγουν

Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά και ποια ανοίγουν Facebook Twitter
0

Ανοίγουν αύριο 16 Ιανουρίου στο νομό Θεσσαλονίκης τα περισσότερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση.


Στο δήμο Θεσσαλονίκης αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (1Ο διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες των οποίων η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο). Τα νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν είναι το 2ο , το 26ο ,το 30ο ,το 38ο ,το 47ο ,το 49ο, 57ο, το 102ο και το 113ο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής δημοτικά:40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ , Επίσης δεν θα λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.


Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών και θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.


Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει η πλειονότητα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.


Από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς υποχώρησαν αισθητά τα καιρικά φαινόμενα και σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού.


Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο και όλα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους.


Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:


3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου
Δημοτικό σχολείο Λητής
1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
1ο λύκειο Ωραιοκάστρου
2ο λύκειο Ωραιοκάστρου


Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου.Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.


Ετοιμα να λειτουργήσουν αύριο είναι 50 σχολεία του δήμου Θερμαϊκού. Κατ' εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 και 30.


Στο δήμο Θέρμης η εικόνα στην πλειονότητα των 67 σχολικών μονάδων είναι σε πολύ καλό επίπεδο καθώς τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα να έχουν αποκατασταθεί. Η δημοτική αρχή Θέρμης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των σχολείων αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Κ. Σχολαρίου. Επίσης για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης – ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.


Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα και , οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.


Κανονικά θα λειτουργήσουν οι περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Λαγκαδά, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία και τον παγετό των προηγούμενων ημερών. Τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά που θα παραμείνουν κλειστά αύριο είναι:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:
· Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
· Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
· Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών
· 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
· 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών
· Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ:
· Νηπιαγωγείο Περιβολακίου
· Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ:
· Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής
· Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΑΣ:
· Νηπιαγωγείο Όσσας
· Δημοτικό Σχολείο Όσσας
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ:
· Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ:
· Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων
· Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:
· 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού
· Γυμνάσιο Σοχού
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ:
· Νηπιαγωγείο Κρυονερίου
· Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου


Η κατάσταση επανεκτιμάται και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τα σχολεία:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
· 1ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά
· 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά
· 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
· 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
· Γυμνάσιο Καλινδοίων
· Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Καλινδοίων
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
· Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ
· Νηπιαγωγείο Κριθιάς
· Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ