Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε πορεία για τις καταλήψεις - Τουλάχιστον 20 προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε πορεία για τις καταλήψεις - Τουλάχιστον 20 προσαγωγές Facebook Twitter
Πηγή: YouTube.
0

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 20 ατόμων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria.gr, επεισόδια με μολότοφ σημειώθηκαν στο ύψος της Καμάρας τα οποία και ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πορείας προς αλληλεγγύη στις καταλήψεις. Άτομα που συμμετείχαν στην πορεία όταν έφτασαν πλησίον του φραγμού της αστυνομίας επί της Εθνικής Αμύνης ξεκίνησαν να πετούνμολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως την Αρχαία Αγορά. Άγνωστοι στο πέρασμά τους αναποδογύρισαν κάδους και έβαλαν φωτιά σε κάποιους από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μάλιστα ένας διαδηλωτής έπιασε φωτιά, όπως φαίνεται και στο βίντεο του thesstoday.gr ενώ το κυνηγητό ανάμεσα σε φερόμενους αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ συνεχίστηκε στη Ροτόντα, όπου το πλήθος διασπάστηκε στα γύρω στενά.

Στα Λαδάδικα προκλήθηκε λεκτική ένταση όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν την προσαγωγή ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι απλά περπατούσε στο σημείο. Ο πολίτης φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει «δε σε εμπιστεύομαι» προς τον αστυνομικό, ωστόσο εν συνεχεία οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του για ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το grtimes.gr, ο αριθμός των προσαγωγών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς και ορισμένες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ