ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε μαθήτρια για bullying σε ανήλικη στο φάσμα του αυτισμού

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικό μέτρο σε μαθήτρια για bullying σε ανήλικη στο φάσμα του αυτισμού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης επιτήρησης σε Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, αποφάσισε Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης για μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία φέρεται να δημιούργησε ψεύτικο προφίλ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τα στοιχεία συμμαθήτριάς της.

Μέσω αυτού φέρεται να «ανέβαζε» άσεμνο υλικό, το οποίο συνοδευόταν από υβριστικά σχόλια συμμαθητών - χρηστών του διαδικτύου, με συνέπεια η παθούσα να υφίσταται bullying.

Το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη, για εξύβριση μέσω διαδικτύου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς η παθούσα κινείται στο φάσμα του αυτισμού. Η μητέρα της παθούσας περιέγραψε στο Δικαστήριο το μαρτύριο που βιώνει έκτοτε η κόρη της, τονίζοντας ότι μέχρι και σήμερα παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από 2,5 χρόνια, όταν το 15 ετών - σήμερα - θύμα, ξεκίνησε να φοιτά στην Α' Γυμνασίου. Η κατηγορούμενη την είχε προσκαλέσει μία μέρα να πάνε μαζί στο πάρκο και ζήτησε να την φωτογραφίσει. Θεωρώντας ότι είχε αποκτήσει μία φίλη, η παθούσα δέχθηκε, μόνο που αυτή η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για τη δημιουργία των ψεύτικων προφίλ και η αιτία να την προσβάλλουν και να τη διασύρουν συμμαθητές της.

Όταν ο διευθυντής του Γυμνασίου αντιλήφθηκε τι είχε γίνει κάλεσε την μητέρα του κοριτσιού στο σχολείο και ακολούθησε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ