Θεσσαλονίκη: 4.000 υπογραφές σε δύο μέρες για την παραμονή των αρχαίων στον σταθμό του μετρό

Θεσσαλονίκη: 4.000 υπογραφές σε δύο μέρες για την παραμονή των αρχαίων στον σταθμό του μετρό Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τέσσερις χιλιάδες υπογραφές πολιτών για την παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό Βενιζέλου και ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του, συγκέντρωσε σε δύο μέρες η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Τρίτης η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», «έχουμε συγκεντρώσει 4000 υπογραφές. Πάμε για διψήφιο!»

Η νεοσύστατη κίνηση, που απαρτίζεται από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αυτοδιοικητικούς, αρχαιολόγους και πολίτες, καλεί τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα καλεί την ελληνική και διεθνή κοινότητα:
•    να στηρίξει την προσπάθεια διάσωσης και κατά χώραν ανάδειξης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζοντας τις εγκεκριμένες αποφάσεις και μελέτες,
•    να υποστηρίξει την απόλυτα συμβατή συνύπαρξη των Αρχαίων και του Μετρό και
•    να στείλει μήνυμα στην πολιτική ηγεσία για την ανάδειξη του παρελθόντος μας μέσα από το μέλλον. Να σταματήσει το μεγαλύτερο έγκλημα που επιχειρείται να γίνει στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.

Αύριο η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» πρόκειται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ