Θεσσαλονίκη: 24 αλλοδαποί βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη φορτηγού

Θεσσαλονίκη: 24 αλλοδαποί βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη φορτηγού Facebook Twitter
0

Φορτηγό με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου επέβαιναν κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες 24 αλλοδαποί, εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τρεις Βούλγαρους για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

 

Οι 24 διακινούμενοι (από Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Ινδία) ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε εδικά σχεδιασμένο χώρο της καρότσας τού φορτηγού. Το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Αμφίπολης.

 

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν ο 38χρονος οδηγός του οχήματος, όπως επίσης δύο συνεργοί του, 40 και 31 ετών, που επέβαιναν σε προπορευόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και είχαν τον ρόλο του «προπομπού», ενημερώνοντας για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

 

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος, από την περιοχή του Έβρου, ενώ προηγουμένως ο καθένας εξ αυτών είχε καταβάλει μέσω συγγενικών προσώπων περί τα 2.500 ευρώ στους διακινητές για το ταξίδι έως την Ελλάδα.

 

Οι συλληφθέντες, που εκτιμάται ότι ανήκουν σε δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών, οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM