Στους θανάτους υπερηλίκων που καταγράφηκαν στη Νορβηγία αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου σήμερα κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενώ έδωσε απαντήσεις και σε τρεις ερωτήσεις για τα εμβόλια. 

 

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, ανέφερε κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει δημοσιεύματα για μία σειρά θανάτων υπερηλίκων στη Νορβηγία «σε σχέση με τον εμβολιασμό χρονικά». Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥΤ πρόκειται για 33 άτομα.

 

Όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου ο αρμόδιος νορβηγικός οργανισμός εξέτασε διεξοδικά τα περιστατικά «και μόλις πριν λίγες ώρες εξέδωσε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με την εφαρμογή των εμβολίων». 

 

«Μάλιστα τονίζουν πως ο αριθμός αυτών των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο αριθμό γι' αυτές τις ηλικίες» είπε, προσθέτοντας πως κάθε εβδομάδα, σε δομές της Νορβηγίας, πεθαίνουν 400 άτομα.

 

«Ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά στη Νορβηγία, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου συμπληρώνοντας πως ηλικιωμένα άτομα με εύθραυστη υγεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα. «Ανάλογα περιστατικά δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλα κράτη.»

 

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως το εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει τον ιό και δεν μπορεί να θετικοποιήσει το rapid test ή τον μοριακό έλεγχο. Τέλος ανέφερε πως δεκαπέντε ημέρες πριν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και δεκαπέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό μπορούν να γίνουν τα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο και τη γρίπη. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr