Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι ρώτησε η ανακρίτρια τον Μάνο Δασκαλάκη - Σήμερα καταθέτει ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Ρίου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι ρώτησε η ανακρίτρια τον Μάνο Δασκαλάκη - Σήμερα η κατάθεση του δ/ντή ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, που θεωρείται καταλυτική για τη δικαστική έρευνα.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε μεταφερθεί η 9χρονη Τζωρτζίνα μετά το πρώτο επεισόδιο που υπέστη στο Καραμανδάνειο πέρυσι τον Απρίλιο, αλλά και τον περασμένο Ιανουάριο όταν το κοριτσάκι παρουσίασε 9 αιφνίδια επεισόδια - και προτού μεταφερθεί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. 

Σημειώνεται πως ο κ. Ηλιάδης είναι αυτός που προσκόμισε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών τα βίντεο με την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας, η οποία είχε παραμείνει στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου επί 4 μήνες.

 «Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός (…) του Ωνασείου» είχε αναφέρει η προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης, Ρούλα Πισπιρίγκου, στην απολογία της στην ανακρίτρια. 

Στην ερώτηση «αν αυτή τη συσκευή ο κ. Ηλιάδης είπε ότι πρέπει να την τοποθετήσετε υποχρεωτικά ή απλά σας τη συνέστησε;» η κατηγορούμενη είχε απαντήσει: «Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια.»

Σύμφωνα με το protothema.gr, καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν ως μάρτυρες, μεταξύ άλλων, γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη στις 29ης Ιανουαρίου του 2022.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη 

Επί τρεις ώρες κατέθετε χθες, Πέμπτη ο πατέρας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία, είχε εμφανιστεί βέβαιος για την ενοχή της συζύγου του. 

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για το 

  • αν είχε παρατηρήσει ύποπτη συμπεριφορά της συζύγου του
  • για τις συνθήκες νοσηλείας της κόρης του στο νοσοκομείο
  • για τις δυο καταγγελίες κακοποίησης της 9χρονης το 2014 στο Χαμόγελο του Παιδιού
  • για το τάμπλετ του παιδιού που έβαλε στον τάφο του η μητέρα του 

Σε αντίθεση με την πρώτη του κλήση στα δικαστήρια, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Μάνος Δασκαλάκης φεύγοντας απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM