Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Για σχεδόν μία ώρα γινόταν ανάνηψη στη Τζωρτζίνα - Οι καταθέσεις των γιατρών

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Για σχεδόν μία ώρα γινόταν ανάνηψη στη Τζωρτζίνα - Οι καταθέσεις των γιατρών Facebook Twitter
0

Συνολικά τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκαν σήμερα και κατέθεσαν ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας που σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος κατέθεσε λεπτομερώς για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δε θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού και όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε ο κ. Χασαπόπουλος.

Παράλληλα, ο αναισθησιολόγος μίλησε και για τη συμπεριφορά των γονιών του παιδιού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος ενώ η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αμίλητη. 

Σημειώνεται ότι ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανό επιληπτικό επεισόδιο χωρίς ωστόσο να υπάρχει παθολογικό εύρημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η 9χρονη ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο παιδί το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως ωστόσο παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

Όπως σημείωσε, αν και δε γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει άλλα δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος. 

«Είδα τη μητέρα ανήσυχη ενώ ο πατέρας δε βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι», ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM