Τέταρτος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2017 η Αθήνα

Τέταρτος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2017 η Αθήνα Facebook Twitter
0

Αν και πριν ένα χρόνο η πρωτεύουσα της Ελλάδας είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση, και φέτος κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών για το 2017.

Η Αθήνα κατέλαβε την τέταρτη θέση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τον Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό 2017 ενώ την πρώτη θέση φέτος κέρδισε το Πόρτο στην Πορτογαλία. Στη δεύτερη θέση έρχεται το Μιλάνο και μια θέση μπροστά από την Αθήνα είναι η πόλη Γκντανσκ στην Πολωνία. Πέμπτος καλύτερος προορισμός για φέτος είναι το San Sebastian στην Ισπανία.

Το Πόρτο πάντως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κατακτά την πρωτιά στις προτιμήσεις ταξιδιωτών από 175 χώρες.

Συνολικά οι υποψήφιες πόλεις ήταν 20, μεταξύ αυτών η Ρώμη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ, το Βερολίνο, η Πράγα, οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη κ.α.

Τον διαγωνισμό «European Best Destination» διοργανώνει κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ευρωπαϊκού τουρισμού το www.europeanbestdestinations.com το οποίο απαριθμεί περισσότερα από 355 μέλη – γραφεία τουρισμού και προωθεί τις ομορφιές της Ευρώπης σε ένα ευρύ κοινό – πάνω από 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες – σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε επαγγελματίες από τον τομέα του τουρισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

Ελλάδα / Global Sumud Flotilla: Από τη Σύρο θα αναχωρήσει το καράβι της ελληνικής αποστολής για τη Γάζα

«Ξεκινάμε από τη Σύρο γιατί εδώ γεννήθηκε ένα κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα», γράφει - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωσή του η συλλογικότητα March to Gaza Greece
LIFO NEWSROOM