Τέμπη: Προς εφέτη ανακριτή η υπόθεση- Ξεχωριστή έρευνα για την καθυστέρηση έργων

Δυστυχημα Τέμπη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την αναβάθμιση των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη δρομολογεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος Παράλληλα, ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα η διερεύνηση των καθυστερήσεων σε έργα για το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά την απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, ο κ. Δασκαλόπουλος με έγγραφό του δρομολογεί την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας και ζητά να ληφθεί απόφαση προκειμένου η έρευνα για την τραγωδία να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ορίσει τον κ. Δασκαλόπουλο ως υπεύθυνο για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η έρευνα για την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη- που αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή- θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, πλην του σταθμάρχη που ήδη κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί

Με την έρευνα θα αναζητηθούν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, στον επιθεωρητή κυκλοφορίας και άλλους, οι οποίοι θα ελεγχθούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εποπτεία και ρύθμιση του δικτύου, σε ημέρα που θα υπήρχε αυξημένη επιβατική κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Μεταξύ άλλων θα ελεγχθούν οι συνομιλίες με τους άλλους σταθμάρχες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ξεχωριστή έρευνα για καθυστερήσεις σε έργα 

Παράλληλα, διατάχθηκε ξεχωριστεί έρευνα της Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση υλοποίησης έργων αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Η εν λόγω έρευνα ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα και θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Προηγήθηκε επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναβάθμιση των ερευνών στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο, όπως και να διερευνηθούν σε βάθος οι καθυστερήσεις στα έργα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM