Τέμπη: Νέα μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Τέμπη: Νέα μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Συμπληρωματική μήνυση ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη. Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε τη σύζυγό του στην τραγωδία των Τεμπών. 

«Δώδεκα μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο ανθρώπινος παράγοντας συντρέχει και σήμερα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα, δεν έχει φτιάξει τίποτα. Ίσως ο ανθρώπινος παράγοντας να αφορά τους υψηλά ιστάμενους, αυτούς που διόρισαν όποιους διόρισαν, αυτούς που δεν έφτιαξαν τα συστήματα ασφαλείας», τόνισε ο Χ. Κωνσταντινίδης «στο Κόκκινο».  

«Καταθέτουμε συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας -που κατόπιν θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην διατάραξη ασφάλειας. Αφορά κυρίως τα δύο στελέχη της Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή», σημείωσε.  

«Δύο βουλευτές και ένας πρώην περιφερειάρχης δεν γλιτώνουν τη φυλακή», συνέχισε. 

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη -θύμα του εγκλήματος στα Τέμπη- μίλησε σήμερα στο OPEN και ανέφερε όσα έχει βρει ο πραγματογνώμονας. 

«Μας ενδιαφέρει αυτοί που γνώριζαν όλα αυτά και πρέπει να καταδικαστούν και για την ασφάλεια στα τρένα και για το λαθρεμπόριο με τα βαγόνια θανάτου. Πλέον η δικαιοσύνη προχωρά μόνο με ενέργειες από συγγενείς. Βοηθούσαμε στην ανάκριση και δεν προχωρούσε. Από τον 10ο μήνα και μετά μπορέσαμε να πάμε στο Κουλούρι. Βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία. Βρέθηκε DNA, κόκκαλα και το μαύρο κουτί. Επιβεβαιώθηκε ξυλόλιο από το Χημείο του κράτους. Έπρεπε κάποιοι να είναι μέσα και έναν χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Δημήτρη. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM