Τέλος οι εφημερίες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι

Τέλος οι εφημερίες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, όπου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων δεν γίνονται πλέον οι εφημερίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του ενημερώνει πως οι εφημερίες σταμάτησαν από τις 31 Μαΐου,  «λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, για οποιοδήποτε περιστατικό, καθώς κρίνεται επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών – ασθενών όλης της γεωγραφικής περιοχής που αυτό καλύπτει».

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Ιουνίου στην πλατεία Γεωργίου στις 19:30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

«Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

Μεγάλη συγκέντρωση – Ξεσηκωμός – Όχι στο κλείσιμο του Καραμανδανείου!

Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Με τις αποφάσεις τους, βάζουν ουσιαστικά «λουκέτο» στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο από σήμερα (σ.σ. 31 Μαΐου) σταματάει να εφημερεύει!

Οι χθεσινές δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων του Νοσοκομείου, τις οποίες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, έχουμε επισημάνει, από κοινού με τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων. Το Νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση και σε κλείσιμο και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια ακόμα μία φορά να επιρριφθούν οι ευθύνες στους γιατρούς!

Σημαίνουμε συναγερμό!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα», με τη μεταφορά των γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, κάποιων δήθεν «καλών νέων» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλο το λαό της Πάτρας, σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 19:30, στην Πλατεία Γεωργίου.

Απαιτούμε:

· Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

· Να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM