ΣΥΡΙΖΑ σε ηγεσία ΑΣΕΠ: Ανησυχούμε για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ σε ηγεσία ΑΣΕΠ: Ανησυχούμε για τους διορισμούς στην εκπαίδευση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την «έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση», εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή της με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, που «διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα».

Για την εν λόγω προκήρυξη «είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αίτημα το οποίο δεν έχει τολμήσει να ανακαλέσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνεπώς πρέπει να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, η βουλευτής και πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΑΣΕΠ ανέλυσε την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και τους τεχνικούς λόγους για τους οποίους απαιτείται ενδελεχής έλεγχος των αιτήσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του έτους 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή. «Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του ΑΣΕΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών της Ειδικής Αγωγής, όπως και την επίσπευση της διαδικασίας για τη γενική εκπαίδευση, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21.

Στη συζήτηση τέθηκε και η ανάγκη λειτουργίας του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς στο Συμβούλιο προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ. «Η ηγεσία του θεσμού δεσμεύτηκε πως η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστεί κανονικά», αναφέρεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί, «για ακόμα μία φορά, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των διορισμών, όπως είναι η σύσταση οργανικών θέσεων και η κατανομή των 4.500 θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα».

Επίσης την καλεί «να μην ακυρώσει τους 10.500 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση και να διευκολύνει το ΑΣΕΠ ώστε να προκηρύξει τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως «η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη σταθερού προσωπικού και προέχει των όποιων πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM