Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας

Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας Facebook Twitter
Σύψας: Στο «τραπέζι» ο περιορισμός μετακίνησης μέσω sms- Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας
0

«Εάν το επιβάλλει η κατάσταση της επιδημίας, ενδεχομένως να επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS» τόνισε ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ακόμα και ο περιορισμός της μετακίνησης μέσω SMS, ένα μέτρο που όπως είπε είναι «στο τραπέζι».

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό κομμάτι που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Και φοβάμαι πως μπορεί στο τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν» είπε μεταξύ άλλων.

«Βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς πολιτών προ δύο εβδομάδων, με τα πανηγύρια, την χαλαρότητα και τους συνωστισμούς», τόνισε σημειώνοντας πως «Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία.».

Ερωτώμενος δε, εάν αναμένεται ακόμα και τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, σημείωσε πως «Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ενδεχομένως εάν το επιβάλει η κατάσταση της επιδημίας να επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Ένα μέτρο που είναι πάνω στο τραπέζι και θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις», τόνισε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των μπαρ νωρίτερα επισήμανε ότι «είναι ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Εάν το επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα εφαρμοστεί».

Επίσης, ο καθηγητής στο ερώτημα για τις περιοχές που τον ανησυχούν περισσότερο, επισήμανε πως «Με ανησυχούν τα αστικά κέντρα κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού και αν εκεί πέρα η διασπορά συνεχίσει να επεκτείνεται, ενδεχομένως να έχουμε πολλά κρούσματα.

Αυτή είναι η κύρια πηγή ανησυχίας αλλά βέβαια, η διασπορά των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές περιοχές, είναι και αυτή μία δεύτερη πηγή ανησυχίας.

Πρόσθεσε δε, πως «Το κύμα αμφισβήτησης είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος» με την έννοια ότι ο κόσμος δεν λαμβάνει μέτρα και συμβάλλει στη διασπορά επισήμανε ο Νικόλας Σύψας. «Άρα η άγνοια στην περίπτωση αυτή σκοτώνει» πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM