Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών Facebook Twitter
3

Επτά αστυνομικοί (3 αξιωματικοί, 3 αρχιφύλακες, 1 υπαρχιφύλακας) από Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Βόλο και Αγρίνιο κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που εισήγε και διακινούσε ναρκωτικά από την Αλβανία στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 29 άτομα, έχει σχηματιστεί δικογραφία για 58, ενώ εκτιμάται πως οι κατηγορούμενοι θα ξεπεράσουν τελικά τους 80.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρονται ότι βοηθούσαν τη δράση των εμπόρων, καλύπτοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους και παρέχοντας προστασία στη μεταφορά των ναρκωτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις που οι έμποροι τους έδιναν πληροφορίες για κάποιους διακινητές ναρκωτικών και γίνονταν συλλήψεις, οι επίορκοι αστυνομικοί με τη σειρά τους «δώριζαν» στους εμπόρους ποσότητες απ αυτές που είχαν κατασχέσει.

500 κιλά χασίς και τουλάχιστον 30 κιλά ηρωίνης είναι η ποσότητα που κατάφεραν οι έμποροι να διακινήσουν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι την στιγμή της σύλληψης τους. Την υπόθεση ερευνούσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για 13 μήνες και οι έρευνες συνεχίζονται.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM