Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ο 48χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εμπρησμό, φθορές ξένης περιουσίας και απειλές κατ' εξακολούθηση και οπλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reader.gr, πρόκειται για ακαδημαϊκό, ο οποίος φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στη ρατσιστική οργάνωσης«Κρυπτεία», που έγινε γνωστή όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν.

Ο Αμίρ αν και το 2017 είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Εκτός από την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Κρυπτεία», είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018, ενώ είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Η ρατσιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών - εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου το 2018 αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων. 

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έναν χρόνο δούλεψαν αθόρυβα για την εν λόγω υπόθεση, με τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. 

Ο Μιχάλης Λώλης, αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook:

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ