Συνελήφθη ο 37χρονος που προσποιούνταν τον ιερέα και τελούσε γάμους

Συνελήφθη ο 37χρονος που προσποιούνταν τον ιερέα και τελούσε γάμους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου
2

Συνελήφθη την Τρίτη 23 Ιουνίου, στην Καισαριανή, 37χρονος, ο οποίος προσποιούμενος τον ιερέα τελούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, γάμους μεταξύ ημεδαπών και αλλοδαπών.


O «ιερέας» κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου στη χώρα και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών για κερδοσκοπία, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.


Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου, όταν προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, Ελληνίδα, η οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια σύνταξης –ηλεκτρονικά- της φορολογικής δήλωσής της, διαπίστωσε ότι φέρεται παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, τον οποίο, όπως δήλωσε, ουδέποτε είχε παντρευτεί και δεν γνώριζε.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, προσποιούμενοι τους ιερείς, με τη χρήση πλαστών σφραγίδων, σχετικών βιβλίων γάμου και εκκλησιαστικών εγγράφων, τελούσαν, έναντι αμοιβής, θρησκευτικούς γάμους, μεταξύ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως ημεδαπών, και υπηκόων τρίτων χωρών, ειδικά Αφρικανικών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την νόμιμη παραμονή στη χώρα.


Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει τουλάχιστον ενενήντα ένα «γάμους», αμφιβόλου νομικής υπόστασης, στους περισσότερους εκ των οποίων οι «σύζυγοι» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο με φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία, έξι σφραγίδες αμφιβόλου γνησιότητας και δύο πλαστικές μητροπολιτικές πινακίδες, επίσης αμφιβόλου γνησιότητας.


Παράλληλα, στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με βιντεοληπτικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου, καθώς και για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ