Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στην περιοχή Μηλιωτάδες, στα Ιωάννινα, για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, που αγνοείται από χθες.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μετέχουν στις έρευνες ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

 

Στις έρευνες- που γίνονται υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας- μετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma και ένας αεροσκάφος CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρή αστυνομική δύναμη, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

 

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:20 το πρωί της Κυριακής από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Το τελευταίο σήμα δόθηκε στις 12:29, 5 μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων, σύμφωνα με το epirus tv.

 

Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος από το Ιράκ. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, θα έκανε μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη, αναφέρουν οι πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ.