Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων - Ακόμη 2500 στον Πειραιά σήμερα

Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων - Ακόμη 2500 στον Πειραιά σήμερα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε στις 8:10 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.466 Σύρους πρόσφυγες που είχαν φθάσει σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Το πλοίο παρέλαβε 628 πρόσφυγες από την Κω, 75 από την Κάλυμνο, 967 από τη Λέρο και 796 από τη Σάμο.


Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε κάποια αμαξοστοιχία του ΟΣΕ με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα.


Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το πλοίο θα εκτελέσει άλλο δρομολόγιο, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα αναμένεται να αποπλεύσει με προορισμό τη Μυτιλήνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM