Κορωνοϊός: Συμφωνία του ΕΣΥ με ιδιωτικά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα για διάθεση κλινών

Συμφωνία του ΕΣΥ με ιδιωτικά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα για διάθεση κλινών λόγω αύξησης κρουσμάτων Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Το υπουργείο Υγείας, επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνοντας υπόψιν «τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από τις κλινικές η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα.  

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό:

  • Διακόσιες κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.  
  • Είκοσι κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.   
  • Τριάντα κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.  

Επίσης, για ασθενείς με άλλα νοσήματα, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:   

  • Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα κλίνες και δυο κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις κλίνες ΜΕΘ.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM