Έξι άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενα για σωματεμπορία και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 30 έως 33 ετών, έναν 50χρονο Ρουμάνο και μια 34χρονη ομοεθνή του, ενώ παράλληλα η αστυνομία αναζητά τρεις συνεργούς τους.

 

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εκμεταλλευόμενοι σεξουαλικά γυναίκες από τη Μολδαβία, μέσω διαφόρων «γραφείων ερωτικών ραντεβού» της Αθήνας.

 

Ειδικότερα, μέσω αγγελιών που καταχωρούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, εντόπιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας που θα τους απέφερε ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές. Με την άφιξή τους στην Αθήνα, τις εγκαθιστούσαν σε δύο διαμερίσματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση, και στη συνέχεια τις διέθεταν σε διάφορα «γραφεία ερωτικών ραντεβού».

 

Καθημερινά, οι οδηγοί παραλάμβαναν τις γυναίκες από τα διαμερίσματα που διέμεναν και τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία και οικίες πελατών, όπου πραγματοποιούνταν τα ερωτικά ραντεβού, το αντίτιμο των οποίων αντιστοιχούσε σε 130 ευρώ την ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

 

Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, εκτός από τις έξι συλλήψεις, διενεργήθηκαν οκτώ κατ' οίκον έρευνες και απελευθερώθηκαν επτά θύματα εμπορίας ανθρώπων, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

 

Από τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τέσσερα αυτοκίνητα, το ποσό των 9.720 ευρώ, πλήθος κενών υπεύθυνων δηλώσεων, με πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ