Οι δύο σημερινοί προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν στην «λαϊκή κατοικία», επισημαίνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, την ώρα που φορείς έχουν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο.

 

Ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι οι δύο πλειστηριασμοί, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου, αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν τα 1 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται συγκεκριμένα για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.

 

«Προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το συμβολαιογραφείο

 

«Την Τετάρτη στην Σκουφά όλοι/ες λέμε ένα ενωτικό και αγωνιστικό όχι στις συλλήψεις, τις στημένες κατηγορίες και τις δίκες αγωνιστών. Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ακυρώνουμε τον πλειστηριασμό δύο μικρών ακινήτων Μαζικά απαντάμε με την παρουσία μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα. Ούτε η αστυνομική βία , οι συλλήψεις και οι παραπομπές σε δίκη, δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας» αναφέρει σε κάλεσμά της για συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Λαϊκή Ενότητα.

 

«Στα πλαίσια αυτά στελέχη και μέλη της ΛΑΕ θα πραγματοποιήσουν: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13:45, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά 77 όπου εκπλειστηριάζονται 2 ακίνητα από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

 

1 - Ακίνητο ημιυπόγειο 480 τμ (επαγγελματικός χώρος) για χρέος 50.000 ευρώ και τιμή 1ης προσφοράς 48.000 ευρώ

2 - Οικόπεδο 500 τμ για χρέος 40.000 ευρώ και τιμή 1ης προσφοράς 30.000 ευρώ» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr