Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσανατολίζονται να προσφύγουν τώρα οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη μετά το «όχι» της εισαγγελέως στο αίτημα της για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. «Η συνέντευξη που έδωσε η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μέσα από τον Κορυδαλλό αποδεικνύει ότι είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισης της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων αρχών», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

 

Στο σκεπτικό αναφέρεται ακόμη μεταξύ άλλων: «Άλλωστε δημοσιοποιήθηκε ήδη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέντευξη της αιτούσας, η οποία καταδεικνύει ότι αυτή είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισης της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η διάγνωση δε της κατάστασης της ψυχικής της υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά, ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια των συνθηκών κράτησης της και της αντιμετώπισης της πάθησης της, η οποία, μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί της βάσης ακόμη και της άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

 

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι ικανή να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να αντιλαμβάνεται την εις βάρος της κατηγορία – ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr