Στην Αθήνα σήμερα ο Σταϊνμάγερ

Στην Αθήνα σήμερα ο Σταϊνμάγερ Facebook Twitter
0

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Σταϊνμάγερ ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Συνάντηση με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα έχει ο Νίκος Κοτζιάς στις 14:00 ενώ πριν από αυτή τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Σταϊνμάγερκαι στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός στις 13:30 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στα βασικά θέματα που θα συζητήσει ο Σταϊνμάγερ είναι και το προσφυγικό και «σε αυτό το θέμα ανήκει και η εφαρμογή του γ' προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» δήλωσε για την επίσκεψη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά μεγάλο βάρος» για την Ελλάδα τα προσφυγικά κύματα.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδες και μήνες ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ