Στη Μυτιλήνη ΕΜΑΚ και «Δημόκριτος» για τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στη Μυτιλήνη ΕΜΑΚ και «Δημόκριτος» για τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Lesvosnews.net
0

Τα μεσάνυχτα έφθασε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ως παραλήπτη ανέφερε την κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη, πρύτανη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε επτά άτομα που είχαν επαφές μαζί του .

Tο κτίριο  Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί, φρουρείται από την Αστυνομία ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της Γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής. 

Οι ειδικοί θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης - καλά στην υγεία τους - έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ