Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ελληνοτουρκικά: Μετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των εντάσεων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ελληνοτουρκικά: Μετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των εντάσεων Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των ενστάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, έκανε αναφορά στις υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα, με στόχο της άμβλυνσης των σημείων τριβής, προτού αυτά εξελιχθούν σε κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Μάθιου Πάλμερ σε διαδικτυακή εκδήλωση του think tank German Marshall Fund.

«Οι ΗΠΑ μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της αποκλιμάκωσης της έντασης», δήλωσε ακόμη ο Πάλμερ, ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, όταν «μίλησα για τις πιέσεις που ασκούνται» στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για την αποκλιμάκωση των εντάσεων. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», συμπλήρωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ