Στέφανος Κασιμάτης: Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το άρθρο-σχόλιο για τον θάνατο της Γεννηματά

Στέφανος Κασιμάτης: Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το άρθρο-σχόλιο για τον θάνατο της Γεννηματά Facebook Twitter
0

Την παρέμβαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε το σχόλιο-άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη με αναφορά στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. 

«Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», έγραψε ο κ. Κασιμάτης, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Γιάννης Αποστολόπουλος, θα εξεταστεί «περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».

Μετά τον σάλο, στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, και με τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ...» ο Στέφανος Κασιμάτης είχε περιοριστεί στο να γράψει πως λυπάται για τον θόρυβο που προκάλεσε, υποστηρίζοντας πως οι ερμηνείες δεν απηχούσαν το νόημα που ήθελε να εκφράσει: «Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ