Σοκαριστικό βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό κρατουμένου από αστυνομικούς στην Κύπρο

Σοκαριστικό βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό κρατουμένου από αστυνομικούς στην Κύπρο Facebook Twitter
1

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει βίντεο που απεικονίζει δύο αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια έναν νεαρό κρατούμενο. Το περιστατικό, είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2014, στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς αλλά το δεκάλεπτο βίντεο δημοσιοποιήθηκε τώρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Σπυριδάκη, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα κατηγορηθούν για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ο φάκελος θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Αστυνομίας για να προχωρήσει σε ποινική δίωξη.

Ο κ. Σπυριδάκης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, σχετικά με το ότι οι δυο αστυνομικοί δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά το συμβάν, σχολίασε πως πρόκειται για «αμέλεια» χωρίς ωστόσο να βλέπει κάτι το «ηθελημένο». «Αυτό θα μπορούσε να γίνει από την αρχή από την Αρχή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή την ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός Κύπρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου χαρακτήρισε το βίντεο «βίντεο της ντροπής», τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει συγκάλυψη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρειος Πάγος για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση σορών θυμάτων

Ελλάδα / Άρειος Πάγος για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση σορών θυμάτων

O Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την εξώδικη δήλωση που επιδόθηκε τη 16η Σεπτεμβρίου από τους γονείς θυμάτων των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: 82 συγγενείς ζητούν από τον Άρειο Πάγο να ανοίξει ξανά ο φάκελος – Στους τρεις οι απεργοί πείνας

Ελλάδα / Τέμπη: 82 συγγενείς ζητούν από τον Άρειο Πάγο να ανοίξει ξανά ο φάκελος – Στους τρεις οι απεργοί πείνας

Η κινητοποίηση των συγγενών εντείνεται, καθώς δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, που βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας, προστέθηκαν ακόμη δύο άτομα
LIFO NEWSROOM
Καιρός - Μαρουσάκης: «Ο εμποδιστής ΡΕΞ πιθανόν να φέρει την πρώτη αξιόλογη κακοκαιρία για το φθινόπωρο»

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: «Ο εμποδιστής Ρεξ πιθανόν να φέρει την πρώτη αξιόλογη κακοκαιρία για το φθινόπωρο»

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για μία ιδιαίτερα ασταθή τροπόσφαιρα, που μπορεί να παράξει ιδιαίτερα επικίνδυνο καιρό - Οι πρώτες ενδείξεις θέλουν να δεχόμαστε αυτή την επίδραση προς την Κυριακή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι για μια φορά να μην υπάρξει συγκάληψη γιατί ντροπιάζουν ολόκληρο το αστυνομικό σώμα, αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι έτσι. Κανονικά οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να μην ανέχονται τέτοιες καταστάσεις και να τους καταγγέλλουν οι ίδιοι.