Σοκ έχει προκαλέσει στην Καβάλα το διπλό φονικό με δράστη 42χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε μητέρα και γιο.

 

Κατά τις μαρτυρίες και τα πρώτα στοιχεία, προσωπικές διαφορές και μια θέση όπου παρκάρονταν έναν φορτηγό,  στάθηκαν αφορμή για καβγά που όπλισε χθες βράδυ, το χέρι του 42χρονου, στην Χρυσούπολη Καβάλας.

 

Ο δράστης ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, πυροβόλησε αρχικά με την κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, τον συνομήλικο γείτονά του, όταν αυτός εισήλθε στην αυλή της οικίας του για την επίλυση ενός θέματος που είχε προκύψει μεταξύ τους νωρίτερα. Στη συνέχεια ο δράστης πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα και την 67χρονη μητέρα του θύματος, η οποία παρακολουθούσε από απόσταση λίγων μέτρων. Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως προηγήθηκε καβγάς για μια θέση πάρκινγκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θύτης και θύμα είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού, το οποίο είχε στην κατοχή του το θύμα. 

 

Κατά πληροφορίες από τοπικά μμε και δηλώσεις μαρτύρων, ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε και κατά γειτόνων που βγήκαν από τα σπίτια τους, για να δουν τι συνέβαινε.

 

 

 

Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δήλωσε:

 

«Σοκαριστήκαμε όλοι μόλις μάθαμε για το διπλό φονικό γιατί ο δήμος μας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους γεγονότα. Ο άτυχος Σ.Σ. ήταν πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης που μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτό το παλικάρι, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Τον γνώριζα γιατί η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο που πηγαίνουν τα κοριτσάκια του. Πραγματικά είμαστε συντετριμμένοι που για ένα ανούσιο λόγο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Κι η μητέρα του θύματος ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, η οποία ξεψύχησε κι αυτή δίπλα στο παιδί της, όταν την πυροβόλησε κι εκείνη ο δράστης».

 

«Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε. Δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, φαινόταν ένας ήσυχος βιοπαλαιστής. Αυτό που γνωρίζω εγώ, από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, είναι ότι διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης, ήταν γείτονες και είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού που είχε στην κατοχή του το θύμα. Αυτή η διαφωνία μεταξύ τους κρατούσε χρόνια, από ό,τι έχω ενημερωθεί και δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη» συνέχισε ο κύριος Τσομπανόπουλος σε δηλώσεις του στο protothema.

 

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο τοπικό Center TV και είπε πως ο δράσης μετά το διπλό φονικό δήλωσε: «Τους έφαγα τους δύο , πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα».

 

 

 

 

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.