Ένα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα σε περιοχή του Πηλίου σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου».

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένας 40χρονος, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, χτύπησε τη μητέρα του στο πρόσωπο και στη συνέχεια περιέλουσε με οινόπνευμα όλα τα έπιπλα της οικίας με σκοπό να τα κάψει.

 

Το επεισόδιο σημειώθηκε προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ευτυχώς έληξε μετά την παρέμβαση του αδερφού του, ο οποίος κατάφερε να του πάρει τον αναπτήρα και να τον ακινητοποιήσει.

 

Ο 40χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απόπειρα πρόκλησης φθοράς.

 

Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και την απόπειρα πρόκλησης φθοράς και αθώος για την εξύβριση, η δίωξη της οποίας κρίθηκε από το δικαστήριο απαράδεκτη.

 

Ο 40χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

 

Απολογούμενος στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι βγήκε εκτός ελέγχου επειδή η μητέρα του τον χαστούκισε, ενώ ισχυρίστηκε ότι στην πορεία του καβγά η μητέρα του και ο αδερφός του τον είχαν ακινητοποιήσει στο πάτωμα και τον χτυπούσαν στο κεφάλι με πλάστη.

 

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του, ενώ, όπως προέκυψε ο 40χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις και μάλιστα είχε καταδικαστεί και σε φυλάκιση 18μηνών.

 

Η μητέρα του, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, ήταν μόνη στο σπίτι όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. Ο καταδικασθείς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ όπως συνηθίζει να κάνει και άρχισε να φωνάζει. Η ίδια, φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα. κάλεσε σε βοήθεια τον άλλο γιο της.

 

Ο αδερφός του καταδικασθέντος είπε ότι η μητέρα του του τηλεφώνησε τρομοκρατημένη, καθώς ο 40χρονος την εξύβριζε και πετούσε διάφορα αντικείμενα. Επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο 40χρονος δημιουργεί ανά τακτά διαστήματα επεισόδια πάντοτε σε κατάσταση μέθης.

 

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του 40χρονου για τις δύο πράξεις, ενώ κήρυξε απαράδεκτη την εναντίον του δίωξη για την κατηγορία της εξύβρισης, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

 

«Έχετε τιμωρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά δεν έχετε βάλει μυαλό», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου από την πλευρά του παίρνοντας το λόγο, και στη συνέχεια ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Να επισημανθεί ότι στο Αυτόφωρο, τόσο η μητέρα του 40χρονου όσο και ο αδερφός του ήταν κατηγορούμενοι για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, καθώς ο καταδικασθείς τους κατηγόρησε ότι τον χτυπούσαν στο κεφάλι με πλάστη, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν τεκμηριώθηκαν και γι' αυτό η οικογένεια του κρίθηκε αθώα. Με το πέρας της δίκης ο 40χρονος άσκησε έφεση.

 

Πηγή: Εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr