Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος.

 

Νωρίτερα, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μιλώντας στο Open σημείωσε ότι «Μέχρι 19 Ιουνίου θα γίνεται η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία».

 

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρστος, διευκρίνισε, ότι η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

«Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες: --73% κρούσματα COVID -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID- 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID -53% μείωση δείκτη θετικότητας» ανέφερε.