Σχολεία: Τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 3 ως τις 28 Απριλίου

ΔΟΕ: Τρίωρες στάσεις εργασίας στα σχολεία από τις 3 ως τις 28 Απριλίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Νέες τρίωρες στάσεις εργασίας στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι στάσεις εργασίας έχουν κηρυχθεί για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30).

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

Για το Πάσχα τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή, 7 Απριλίου, πριν δηλαδή από το Σάββατο του Λαζάρου και θα ανοίξουν μετά την Κυριακή του Θωμά, στις 24 Απριλίου.

Οι σχολικές αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές για λιγότερο από ένα μήνα και την Παρασκευή 19 Μαΐου τα σχολεία θα ξανακλείσουν για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα ούτως ώστε να γίνει η κατάλληλα προετοιμασία του χώρου, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, Δευτέρα 22 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες θα επιβεβαιωθούν και με απόφαση και σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για εκλογές και καλοκαίρι

Αλλά και μετά τις εκλογές τα σχολεία δεν θα παραμείνουν ανοιχτά για πολύ. Για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει προγραμματιστεί να κλείσουν:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023 ενώ οι εξετάσεις θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Ειδικά για την Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ