Σχολεία: Πάνω από 6.300 θετικά self test στον τρίτο «γύρο» των ελέγχων

Σχολεία: Πάνω από 6.300 θετικά self test στον τρίτο «γύρο» των ελέγχων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Περισσότερα από 6.300 θετικά self test βρέθηκαν στον τρίτο «γύρο» των ελέγχων στα σχολεία, για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας τους. 

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν βρεθεί 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια του τρίτου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. 

Σε όλη τη χώρα δύο σχολικά τμήματα είναι σε αναστολή, λόγω του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν. Πρόκειται για τμήματα σε γυμνάσια στις Σέρρες και την Αιτωλοακαρνανία. 

Έτσι, τα θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από αυτά που έχουν διενεργηθεί την πρώτη εβδομάδα ανέρχονται σε 31.599, καθώς στους ελέγχους για την προσέλευση της Δευτέρας και της Τρίτης στα σχολεία είχαν εντοπιστεί 25.235 εν δυνάμει κρούσματα. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους ξεπέρασαν τα 43.000

Από τις 3 έως τις 9 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 43.386 μολύνσεις σε ασθενείς 4-18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη. Αριθμός που αποτελεί το 18% του συνόλου των κρουσμάτων (μεταβολή 12% από την προηγούμενη εβδομάδα). 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Ελλάδα / Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία των κατοίκων Θεσσαλίας για τα ζώα συντροφιάς

Στις καταγγελίες απαντούν η ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου, η εκπρόσωπος του «Διασώζω«, Ερμιόνη Γιαννακού, και η διευθύντρια προγράμματος Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου
NEWSROOM