ΤΩΡΑ

Σχολεία: Από αύριο η διάθεση 5 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς- Πότε πρέπει να γίνουν

Σχολεία: Από αύριο η διάθεση 5 self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς- Πότε πρέπει να γίνουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Από αύριο, Τετάρτη, ξεκινά ο νέος γύρος διάθεσης self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των ελέγχων που προβλέπει το πρωτόκολλο για τα σχολεία. 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων- εμβολιασμένοι και μη- όπως και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν από αύριο έως και το Σάββατο (22/1) να προμηθευτούν από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self test. Αυτά αφορούν τις ανάγκες ελέγχου από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου. 

Πότε πρέπει να γίνουν τα τεστ 

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι τα self test πρέπει να πραγματοποιούνται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 

Η διενέργεια των self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές, όπως και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, που οφείλουν να φέρουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. 

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιούν δύο rapid test την εβδομάδα, με δική τους επιβάρυνση, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

8.278 θετικά self test 

Από τον πρώτο οριζόντιο έλεγχο της εβδομάδας εντοπίστηκαν 8.278 θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών, έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται το ΑΠΕ. Ο έλεγχος αφορούσε 1,6 εκατομμύριο μέλη της σχολικής κοινότητας. 

Τέλος, σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας τμήματα σε 12 σχολεία, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων στο 50%+1 των μαθητών, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.  

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ελλάδα / Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού
LIFO NEWSROOM