Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία που εκπόνησε ένα αναλυτικό σχέδιο ασφαλείας, για την περιφρούρηση της αποθήκευσης και μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοιού προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

 

Το σχέδιο «Ιπποκράτης» για την επιχείρηση «Ελευθερία» της προμήθειας των εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, την 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων δηλαδή επτά αποθηκών - ψυγεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα διπλασιαστούν.

 

Από αυτές τις αποθήκες - ψυγεία θα γίνει η διανομή σε 750 κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρούνται. Η μεταφορά θα γίνεται με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται από οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που απαιτούνται ανά 24ωρο σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, εμβολιαστικό κέντρο και μεταφορές κυμαίνεται ανάμεσα σε 6 έως 10. Δηλαδή απαιτούνται 4.000-5.000 αστυνομικοί. 


Παράλληλα, εξετάζεται η εμπλοκή στρατού ή ως τελευταία επιλογή εταιρείες σεκιούριτι. Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη τη χρήση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ., και την εμπλοκή του Πυροσβεστικού Σώματος για τη μεταφορά εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά, ενώ είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

  

 

 

Ακόμη, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή και μεταφορά τους προκειμένου να καταρτίζεται ένα έκτακτο σχέδιο περιφρούρησης των εγκαταστάσεων και οι συνοδείες ασφάλειας για την μεταφορά των εμβολίων.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr