Final 4 Euroleague LIVE

Σέρρες: Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ισχυρή σύσταση για μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Σέρρες: Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο δήμαρχος, ισχυρή σύσταση για μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, κρούοντας τον κώδωνα για τον κίνδυνο τοπικού lockdown, εξαιτίας των κρουσμάτων.

Από τα 438 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 28 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σερρών. Από αυτά, τα 10 συνδέονται με γνωστές συρροές. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν άλλα 8 κρούσματα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Σερρών έκανε έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπως και έκκληση στους δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους εκτός σπιτιού.

Μιλώντας έπειτα από τις συσκέψεις που έγιναν από το πρωί, τόνισε ότι η μετάδοση του κορωνοϊού «τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη το τελευταίο δεκαήμερο», ενώ προειδοποίησε ότι «σε λίγες ημέρες μπορεί τα κρούσματα να φθάσουν σε τριψήφιο νούμερο».

«Ο συνωστισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η συμπεριφορά μας το τελευταίο διάστημα έδειξαν ότι δεν έχουμε την ατομική και κοινωνική ευθύνη στον βαθμό που πρέπει. Τα αποτελέσματα είναι να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας», δήλωσε ακόμη ο κ. Χρυσάφης.

Με επείγουσα επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ ο δήμαρχος ζήτησε να πάει άμεσα κλιμάκιο στις Σέρρες για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε στο δήμο Σερρών ομάδα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, η οποία θα αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και θα λαμβάνει αναλόγως μέτρα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

1. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

2. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτίρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.

3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτίρια.

4. Λειτουργία γραφείου ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον δήμο Σερρών.

5. Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Έχω έρθει ήδη σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρεί τα πρωτόκολλα. Για τους λίγους ασυνείδητους θα είμαστε κάθετοι και απόλυτοι και το μήνυμα είναι ένα: Μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα», δήλωσε ο δήμαρχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

Ελλάδα / Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

H οικογένεια της μαθήτριας απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, μήπως και διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η κοπέλα βρέθηκε στο κενό
NEWSROOM