Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή της δόνησης σε βίντεο

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή της δόνησης σε βίντεο Facebook Twitter
0

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:55 το απόγευμα της Πέμπτης (30/01) στην Εύβοια, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα δυτικά του Αλιβερίου. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 16,2 χιλιόμετρα, ενώ οι σεισμολόγοι χαρακτηρίζουν τη μετασεισμική δραστηριότητα ως «φυσιολογική».

Βίντεο που μετέδωσε ο Alpha καταγράφει τη στιγμή της σεισμικής δόνησης, με αντικείμενα να πέφτουν από τα ράφια εμπορικού καταστήματος στην Εύβοια, αποτυπώνοντας τη δυναμική του φαινομένου.

Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική και τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αναστατωμένοι, περιγράφοντας ότι άκουσαν ένα ισχυρό βουητό τη στιγμή της δόνησης.

Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν ότι η περιοχή δεν δίνει συνήθως ισχυρούς σεισμούς, παρακολουθώντας τη δραστηριότητα για πιθανή εξέλιξη του φαινομένου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM