Σε ύφεση οι φωτιές σε Βίλια Αττικής και Μαρμάρι Ευβοίας

Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια - Τριάντα μία δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής.

Σημειώνεται πως νωρίς το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσα από το σύστημα 112 για την προληπτική εκκένωση του χωριού των Βιλίων και του οικισμού του Προφήτη Ηλία.

Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια: 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια: 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα Facebook Twitter

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στην περιοχή. Εικόνες από το φωτορεπορτάζ του EUROKINISSI δείχνουν τουλάχιστον ένα ακίνητο να έχει σαρωθεί από τις φλόγες.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 14 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 14 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ύφεση και η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Επίγεια και εναέρια μέσα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο και από το απόγευμα η εικόνα ήταν καλύτερη.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Βίλια Αττικής και Μαρμάρι Ευβοίας Facebook Twitter
ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI

Μιλώντας, νωρίτερα, στο evima, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ανέφερε πως «το μέτωπο της αναζωπύρωσης στο Φυγιά, έχει περιοριστεί. Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια. Κάηκε μόνο ένα αυτοκίνητο στην περιοχή των Γιατρών. Ωστόσο τα εναέρια μέσα παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει φόβος για νέα αναζωπύρωση. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Συνολικά 31 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Παράλληλα, 31 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται, ότι παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τέλος, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ