Σε καραντίνα τέθηκε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου.

 

Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ.

 

Σκοπός η καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων, τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου το υπουργείο Μετανάστευσης.

 

Η σχετική απόφαση ελήφθη σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά την καταγραφή δύο κρουσμάτων σε εγκυμονούσες πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

 

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ρεπορτάζ, περίπου 30 πρόσφυγες- μετανάστες βρίσκονται στον υπό περιορισμό χώρο της ΒΙΑΛ μετά την ιχνηλάτηση που γίνεται στο περιβάλλον ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

 

Παράλληλα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται σε πλήρη καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 21.10.2020.

 

Επίσης, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ