Σε έξαρση ιώσεις αλλά και εποχική γρίπη – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα

Σε έξαρση ιώσεις αλλά και εποχική γρίπη – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα Facebook Twitter
0

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ιώσεων αλλά και εποχικής γρίπης σημειώνεται στη χώρα αυτό το διάστημα.

Για την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα, μιλώντας νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στο ΕΡΤΝews, η πνευμονολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Μάτα Τσικρικά, επισήμανε χαρακτηριστικά πως «η εποχική γρίπη αυτή τη στιγμή αυξάνεται ιδιαίτερα». Η κ. Τσικρικά αναλυτικότερα μιλώντας για την έξαρση αυτή, τόνισε πως η κορύφωσή της, αναμένεται στα μέσα του επόμενου μήνα.

«Έχουμε κρούσματα και νοσήσεις που είναι το πιο σημαντικό, ενώ τις επόμενες ημέρες, μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, θεωρούμε ότι η εποχική γρίπη και μάλιστα ο τύπος Α που φαίνεται να κυριαρχεί αυτή τη στιγμή, θα έρθει και στο μέγιστο της κορύφωσης της», σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού - κυρίως των ευάλωτων ομάδων.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί και ανήκει στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, καλό θα ήταν να μιλήσει με τον γιατρό του και να εμβολιαστεί έτσι ώστε να προλάβει τις δύο αυτές εβδομάδες που χρειάζονται για να γίνει το μέγιστο των αντισωμάτων του. Η γρίπη αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι κυριαρχεί με πολύ υψηλό πυρετό, με κακουχία, με πονοκέφαλο και μυαλγίες», πρόσθεσε.

Τέλος, μιλώντας για τις βιταμίνες, η κα. Τσικρικά ανέφερε πως «κάποιος πρέπει να γνωρίζει ότι όταν βρίσκεται σε μια ενεργό λοίμωξη υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί να απορροφήσει τις βιταμίνες, γιατί τις περισσότερες φορές οι νοσήσεις αυτές έχουν και γαστρεντερικές διαταραχές.

»Άρα η απορρόφηση θα είναι μειωμένη, δεν θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλή, αλλά κυρίως χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να φτάσει τα επίπεδα. Το σημαντικότερο και θεμέλιος λίθος πρόληψης είναι η καλή διατροφή».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM