Σε δίκη παραπέμπεται ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα «δωρεάν νοσήλια» στο Ερρίκος Ντυνάν

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα «δωρεάν νοσήλια» στο Ερρίκος Ντυνάν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Την παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το βούλευμα του (αριθμός 499/2018), το Συμβούλιο παραπέμπει τον κ. Μαρτίνη να δικαστεί για απιστία κατ΄εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα, όπως καλλιτέχνες κλπ, την περίοδο 2007 έως 2010.

Η τακτική του πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ.

Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, να εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επιφανείς συμπολίτες χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Η παραπομπή του κ. Μαρτίνη αφορά 51 περιπτώσεις που, κατά την έρευνα που διενέργησαν οι Εισαγγελείς, αποτελούν τις πλέον «κραυγαλέες» από μία λίστα 8.100 ασθενών που φέρεται να ευεργετήθηκαν παράτυπα. Η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις νοσηλείες που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ και πάνω.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων, φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Ο κ. Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τη δικογραφία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προκειμένου η γερμανική εταιρία Hospitalia International να προμηθεύσει εξοπλισμό το Νοσοκομείο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτη για τους θανάτους και των τριών παιδιών- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

«Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά» λέει μέσω του δικηγόρου της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ