Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα δεν θα πέσουν εύκολα κάτω από τα 1.000 μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε για να υπάρξει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κάτω των 800 «χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

 

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να παρουσιάζει μείωση  από τις επόμενες 2-3 μέρες στην Αττική και μετά από 3-4 μέρες πανελλαδικά.

 

Όπως εξήγησε, αυτό δεν θα οφείλεται σε αυτά τα μέτρα αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα».

 

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι «πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια».

 

Μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα

 

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

 

Μέσα στο μήνα μπορεί να ανοίξει  η αγορά με το click away

 

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.