Σαρηγιάννης: Σε δύο εβδομάδες μπορεί να είμαστε κάτω από 3.000 κρούσματα

Σαρηγιάννης: Αν τηρήσουμε τα μέτρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από 3.000 κρούσματα σε δύο εβδομάδες Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Είμαστε σε μια φάση επίσημα ύφεσης, πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μιλάμε για αποκλιμάκωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η αποκλιμάκωση αυτή ήρθε 8-10 μέρες νωρίτερα όπως τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Βασική αιτία ήταν οι χειρισμοί της «ηλικιακής ομάδας 18-39 που περνούν μία πιο ήπια νόσηση στην Όμικρον και συχνά ασυμπτωματικά»

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η συχνότητα επαφών», όπως έγινε μετά την Πρωτοχρονιά όπως είπε, όπου ο κόσμος «μαζεύτηκε» και παρατηρήθηκε μείωση της διασποράς.

Εικάζει δε, ότι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμανθεί στα 22.000 ενώ επισήμανε ότι αν διατηρήσει ο κόσμος τα μέτρα μέχρι 30 Ιανουαρίου, «αν τηρήσουμε φοβούμενοι τα μέτρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα σε δύο εβδομάδες» όπως είπε.

Ερωτώμενος σχετικά με τα μέτρα για το Πάσχα, διευκρίνισε ότι μπορεί να είναι μία διαχειρίσιμη υπόθεση αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα τηρηθούν ορισμένες παραδοχές με βασικό τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των παιδιών, μεταξύ άλλων.

Το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει οπότε πρέπει να είμαστε πιο θωρακισμένοι στο σύστημα υγείας, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε, ότι χρειάζεται σύστημα απολύμανσης στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς ενώ τόνισε ότι στην αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων βοήθησε και η τηλεργασία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ