Σαρηγιάννης: Πιθανό να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Σαρηγιάννης: Πιθανό να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τις 80.000 μολύνσεις, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κορύφωση αυτού του κύματος περίπου στις 20 Ιανουαρίου. «Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να δούμε μια συνεχιζόμενη αύξηση του κυλιόμενου εβδομαδιαίου μέσου όρου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαρηγιάννης. 

Αυτή τη στιγμή ο εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι περίπου στα 26.000 κρούσματα και μπορεί να φτάσει γύρω στα 65.000 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, συμπλήρωσε ο καθηγητής. 

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε 80.000 ή 100.000 μολύνσεις σε μία ημέρα, απάντησε: «100.000 πιστεύω είναι υπερβολικό. Με βάση τη διασπορά που συνήθως έχουμε γύρω από τη μέση τιμή το 80.000 είναι κάτι λογικό». 

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει κορύφωση περίπου στις 19-22 Ιανουαρίου, με τον εβδομαδιαίοι μέσο όρο να φτάνει γύρω στις 65.000. «Μετά από αυτό το σημείο δεν θα είμαστε σε σταθεροποίηση αλλά σε πτώση, κάθετα», συμπλήρωσε. 

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για έως τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να παραταθούν έως τα τέλη του μήνα. «Τα μοντέλα δείχνουν ότι στις 16/1 θα είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, οπότε θα υπάρξει ανάγκη (για τα μέτρα) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου», πρόσθεσε. 

Με βάση τους υπολογισμούς, δήλωσε ακόμη, τα νέα κρούσματα είναι σε συντριπτικό ποσοστό με τη μετάλλαξη Όμικρον, της τάξεως του 95%. «Προφανώς, τα κρούσματα συνολικά στην κοινότητα δεν είναι μόνο της Όμικρον, γιατί υπήρχε νωρίτερα επιβάρυνση από τη μετάλλαξη Δέλτα, τα οποία είναι ακόμη ενεργά». 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ