Σάκης Ρουβάς: Νέα ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για τον Λιγνάδη

Σάκης Ρουβάς: Νέα ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για τον Λιγνάδη Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Θέση εκ νέου θέλησε να πάρει ο διάσημος τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν με αφορμή τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο τραγουδιστής παραλλήλισε τους χρήστες ναρκωτικών με τους δράστες εγκλημάτων όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «παθολογία».

Σε δήλωση του στα social media, ο γνωστός τραγουδιστής, απάντησε πως τα λόγια του αναφέρονταν στον άνθρωπο που γνώρισε επαγγελματικά, ενώ εκφράζει συμπόνια, αγάπη, σεβασμό και υποστήριξη, στα θύματα που περνάνε, όπως ανέφερε, μία αληθινή κόλαση.

«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μία συγκεκριμένα καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μία αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος πράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από τη Δικαιοσύνη» έγραψε συγκεκριμένα στο Instagram.

Σάκης Ρουβάς: Νέα ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για τον Λιγνάδη Facebook Twitter

Οι δηλώσεις του Ρουβά που προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων

Πλήθος σχολίων στα social media και στην τηλεόραση προκάλεσαν δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, σε σημερινή συνέντευξη που ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο τραγουδιστής παραλλήλισε τους τοξικομανείς με τους δράστες εγκλημάτων όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «παθολογία».

«Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα, είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο συμβαίνει, ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, αλλά περιμένω να αποδειχτεί και αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ούτε τον δικαστή, καταλαβαίνεις; Άρα εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και, επίσης, να σου πω κάτι, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, τα θύματα κλπ, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη για αυτό το πράγμα, είναι τραγωδία για τα θύματα και είναι και μία τραγωδία για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι.

Δηλαδή όπως τους ναρκομανείς ανθρώπους οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών και είναι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες τους αγκαλιάζουμε κάπως, τους φροντίζουμε με κάποιον τρόπο, η κοινωνία, οι γύρω άνθρωποι, νομίζω κι αυτό είναι μια παθολογία που και αυτή χρίζει κάποιας θεραπείας, κάποιας βοήθειας (...) Δηλαδή πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, και αυτούς οι οποίοι μπορούν να εκτεθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τα διερευνήσουμε στην κοινωνία μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Γρήγορα, το χάσταγκ της εκπομπής σκαρφάλωσε στα κορυφαία του Twitter ενώ τις δηλώσεις του τραγουδιστή, έσπευσε να σχολιάσει από διαφορετικό τηλεοπτικό δίαυλο δημοσίως και η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού: «Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και είναι άρρωστος και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά έχει σεξουαλική διαστροφή η οποία τελικά είναι ποινικό αδίκημα, αν αποδειχτεί.»

Μεταξύ άλλων, στο Twitter αντέδρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο Ρουβας αντί να συμπάσχει με τα θύματα του βιασμού, συμπάσχει με τον Λιγναδη! Αηδία και ντροπή για το χυδαίο, συνεχιζόμενο και συστηματικό «ξέπλυμα». Ο βιασμός και μάλιστα ανηλίκων, πρέπει να διώκεται κ να τιμωρείται αυστηρά!  #MeToo #metoo.gr #Λιγναδης»

    Ο #Ρουβας αντί να συμπάσχει με τα θύματα του βιασμού, συμπάσχει με τον #Λιγναδη! Αηδία και ντροπή για το χυδαίο, συνεχιζόμενο και συστηματικό «ξέπλυμα». Ο βιασμός και μάλιστα ανηλίκων, πρέπει να διώκεται κ να τιμωρείται αυστηρά! #MeToo #metoo.gr #Λιγναδης pic.twitter.com/8bE53jEQLD
    — Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) February 12, 2022

Αναλυτικά οι δηλώσεις - Ακολουθεί το βίντεο

«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα που έσκασε, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης και έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη. Αυτή είναι κατάθεσή, το βίωμά μου από τον Δημήτρη», απάντησε ερωτηθείς ο Σάκης Ρουβάς.

«Ακούγοντας όμως όλα αυτά;» τον ρωτά η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Με βοήθησε πάρα πολύ, με προχώρησε, με βοήθησε να ανακαλύψω καλλιτεχνικά όλο αυτό που λεγόταν Διόνυσος, μέσα στις Βάκχες. Ήταν όλη αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν συγκλονιστική.

«Δεν γκρεμίζεται όμως όλο αυτό;» τον ρωτά εκ νέου η δημοσιογράφος.

«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα, τρόμαξα φοβήθηκα. Ένιωσα πάρα πολύ μεγάλη λύπη και στεναχώρια και για τον άνθρωπο αυτόν ο οποίος εκείνη την στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία κόλαση. Πραγματικά λυπήθηκα, είναι σαν το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο - υπερβάλλω λίγο για να αντιληφθείς τι λέω - ξαφνικά να μάθεις (...) θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και με την αλήθεια την δική μου να σταθώ σε αυτό το πράγμα.  Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα, είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο συμβαίνει, ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, αλλά περιμένω να αποδειχτεί και αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ούτε τον δικαστή, καταλαβαίνεις; Άρα εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και, επίσης, να σου πω κάτι, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, τα θύματα κλπ, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη για αυτό το πράγμα, είναι τραγωδία για τα θύματα και είναι και μία τραγωδία για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι.

Δηλαδή όπως τους ναρκομανείς ανθρώπους οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών και είναι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες τους αγκαλιάζουμε κάπως, τους φροντίζουμε με κάποιον τρόπο, η κοινωνία, οι γύρω άνθρωποι, νομίζω κι αυτό είναι μια παθολογία που και αυτή χρίζει κάποιας θεραπείας, κάποιας βοήθειας. Αν, σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, για αυτούς τους ανθρώπους η αντιμετώπιση πρέπει να είναι αυτή. Και επίσης να προστατεύουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να πέσουν θύματα. Δηλαδή πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, και αυτούς οι οποίοι μπορούν να εκτεθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τα διερευνήσουμε στην κοινωνία μας.

Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτό το πράγμα, πώς προκύπτει, από πού ξεκινά; Από ποια παιδικά χρόνια; Με ποιον τρόπο φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα; Οπότε θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του. Αυτό που αυτή τη στιγμή συμβαίνει σε αυτόν τον άνθρωπο, πραγματικά συμπάσχω και λυπάμαι για αυτό που του συμβαίνει. Φαντάζομαι ότι όλοι μας βάζουμε το χεράκι μας για να μας συμβεί ότι μας συμβαίνει στη ζωή. Δεν είναι τίποτα εντελώς τυχαίο. Όμως δεν μπορώ να το κρίνω κιόλας, δεν μπορώ να πω α τον βιαστή, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Ζούμε σε δημοκρατία με θεσμούς και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς».  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ