Ρουβίκωνας: Τρικάκια και πανό στην Ιερά Σύνοδο, για το δικαίωμα στην άμβλωση

Ρουβίκωνας: Τρικάκια και πανό στην Ιερά Σύνοδο, για το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter
0

Μέλη του Ρουβίκωνα έβαλαν πανό στην είσοδο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου, στην Κηφισιά και έριξαν τρικάκια, για το δικαίωμα στην άμβλωση

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μέλη του Φεμινιστικού Τομέα Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν την παρέμβαση έξω από την Ιερά Σύνοδο. «Η άμβλωση είναι δικαίωμα, ποτέ ξανά πίσω στον μεσαίωνα», ανέφερε το πανό που τοποθέτησαν στην πύλη του κτιρίου. 

«Η πρόσβαση στην άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο κατοχυρωμένο δικαίωμα» και «Δεν θα επιστρέψουμε στον μεσαίωνα», έγραφαν τα τρικάκια που πέταξαν εκεί. 

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αναγνωστεί σήμερα στις εκκλησίες κήρυγμα κατά των αμβλώσεων. Κατά τη συνεδρίασή της, στις 24-25 Αυγούστου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να αποστείλει εγκύκλιο σχετικά με «την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων», προκειμένου να αναγνωσθεί στους ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου. 

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και προσπαθούν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν τον φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους, είτε πιστεύουν σε θρησκείες είτε όχι», αναφέρει ο Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση. Τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την αποποινικοποίηση της άμβλωσης που κατακτήθηκαν στο παρελθόν με πολυετείς κι επίπονους φεμινιστικούς αγώνες, δε θα τα ξεπουλήσουμε», τονίζει μεταξύ άλλων η ίδια ανακοίνωση. 

Ρουβίκωνας: Τρικάκια και πανό στην Ιερά Σύνοδο, για το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter

Ρουβίκωνας: Τρικάκια και πανό στην Ιερά Σύνοδο, για το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ