Ρόδος: Έκλεβαν πιστωτικές κάρτες από μεθυσμένους πελάτες και έκαναν συναλλαγές

Ρόδος: Έκλεβαν πιστωτικές κάρτες από μεθυσμένους πελάτες και έκαναν συναλλαγές Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
0

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος μεθυσμένων πελατών καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης στη Ρόδο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ύστερα από πολύμηνη έρευνα συνελήφθησαν σήμερα επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 23 έως 47 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν δύο συλληφθέντες ημεδαποί ηλικίας 45 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι με αρχηγούς τους δύο συνιδιοκτήτες, μέλη εργαζομένους και σερβιτόρες, προέβαιναν στην εκμετάλλευση πελατών-θαμώνων καταστημάτων νυκτερινής διασκέδασης, οι οποίοι είχαν μειωμένη αντίληψη λόγω κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και τους αφαιρούσαν τραπεζικές κάρτες.

Στη συνέχεια, αφού τους είχαν αποσπάσει με δόλιο τρόπο τους κωδικούς των αφαιρεθέντων καρτών, πραγματοποιούσαν οικονομικές συναλλαγές, χρεώσεις ή αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων, με τη μορφή της κλοπής και της ληστείας.

Ως προς τις περιπτώσεις αυτές, τρεις διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2017 ενώ οι υπόλοιπες από τον Μάιο έως αρχές Αυγούστου του 2018.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • 3 μηχανήματα « POS »
  • Φιαλίδιο με υγρό άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 36 γραμμαρίων
  • Καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εσωτερικού χώρου καταστήματος
  • Το χρηματικό ποσό των 7.531 ευρώ

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2024: Συμβουλές για το Μηχανογραφικό - Ποια τα χαρακτηριστικά για «σχολές του μέλλοντος»

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2024: Συμβουλές για το Μηχανογραφικό - Ποια τα χαρακτηριστικά για «σχολές του μέλλοντος»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις 28 Ιουνίου 2024, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας για να καταθέσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο
NEWSROOM