Αγωνιώδεις στιγμές καταγράφηκαν στις Ροβιές της Εύβοιας, όπου το Λιμενικό απεγκλώβισε 85 άτομα από παραλία. Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν ακόμα 5, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 90. 

 

Σύμφωνα με στέλεχος του λιμενικού που μίλησε στο LiFO.gr, πριν τις 7μμ απεγκλωβίστηκαν 85 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σκάφος «παντόφλα». Η επιχείρηση κράτησε περίπου μία ώρα και οι απεγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν με το επιβατηγό «Πάραλος» στην Αιδηψό. 

 

Οι φωτιές μπήκαν στο χωριό και καίνε σπίτια σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία, θορυβημένοι από την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς. Τελικά εγκλωβίστηκαν στην παραλία και απομακρύνθηκαν από σκάφη του λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη.

 

 

 

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και φέρουν ελαφρά εγκαύματα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τρεις ένστολοι δεν βγήκαν εκτός υπηρεσίας ελέω του τραυματισμού τους, αλλά, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, επέστρεψαν κανονικά στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

 

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στις 5:12 στη LiFO, φωτιά αντιμετωπίζεται και στην περιοχή Μυρτιά, στην λίμνη Αγίας Άννας Εύβοιας.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς και, εκτός από τις Ροβιές, έχει εκκενωθεί η μονή που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Αρχικά οι μοναχοί δεν ήθελαν να αποχωρήσουν ωστόσο πείστηκαν από τις αρχές για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε και το Παλαιοχώρι, ενώ η πυροσβεστική είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση κατοίκων και από τους οικισμούς Καλαμούδι, Όσιος Δαυίδ και Δαμιά. Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Κούλουρος και Μαρούλι. Ανάλογη εντολή δόθηκε για συνολικά 12 οικισμούς. 

 

 

 

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. Ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, ένα άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, και ένα τρίτο μέτωπο στη Δαμιά. Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί, κατά πληροφορίες.