Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Εύβοια, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς. 

 

Σε εκκένωση του χωριού Ροβιές προχώρησε η αστυνομία, η περιφέρεια και ο δήμος μετά την εντολή που δόθηκε από την Πυροσβεστική, ενώ εκκενώθηκε και το Παλαιοχώρι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά καίει ήδη σπίτια μέσα στις Ροβιές ενώ εκκενώθηκε και η μονή που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Αρχικά οι μοναχοί δεν ήθελαν να αποχωρήσουν ωστόσο πείστηκαν από τις αρχές για την επικινδυνότητα της κατάστασης. 

 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο για την ενίσχυση των δυνάμεων προς Καλαμούδι, το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τον Δρυμώνα.

 

Πριν λίγο, οι πυροσβέστες είδαν τεράστιες φλόγες να κυκλώνουν το χωριό Δαμιά ενώ τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται ανεξέλεγκτα «κυκλώνοντας οικισμούς και εγκλωβίζοντας» κατοίκους και πυροσβέστες που δίνουν μία τιτάνια μάχη να συγκρατήσουν τις φλόγες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και φέρουν ελαφρά εγκαύματα

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός χαρακτηρίζει την κατάσταση δραματική:«η φωτιά είναι μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού και έχουμε υποχρέωση να σώσουμε του ανθρώπους πρώτα απ΄ όλα».

 

Πυροσβεστικά οχήματα έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία ανάμεσα στα χωριά Δαμιά και Παλαιοχώρι. Τα τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν να ρίχνουν νερό αλλά τα μέτωπα είναι πολλά. Οι εκκλήσεις για βοήθεια είτε με εναέρια είτε με επίγεια μέσα είναι συνεχείς. 

 

Οι ρίψεις νερού από αέρος στα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς στη Λίμνη Εύβοιας ξεκίνησαν το μεσημέρι, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να επιχειρήσουν, λόγω των πυκνών καπνών.

 

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα έκκληση για εναέρια μέσα καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.